Over NWTD

Merle

“Uit je hoofd, in je lijf, van denken naar ervaren en voelen. Dat is de belangrijkste weg bij ademtraining”, "Want daar vind je eigen-wijsheid." vertelt Merle. Met haar ervaring kun jij dit ook leren. De aanpak en ademtrainingen van NWTD zijn uniek en exclusief. Waarom zijn ze dat? Merle is:

  • Veelzijdig op gebied van kennis en benadering en zorgt voor een hoge kwaliteit!
  • De trainingen van Merle zijn recht in het hart en richten zich op persoonlijk niveau. Ze zijn altijd Raak!
  • Plezier staat voorop. Humor is een belangrijk element!
  • Merle’s aanpak is warm, zacht en toegankelijk

De trainingen en coaching trajecten hebben zich al talloze keren bewezen. Maar bovenal: het is eigenlijk niet uit te leggen wat het inhoudt. Je moet het ervaren!

NWTD

NWTD is New Way Today. Het staat symbool voor de start van iets nieuws. Bijvoorbeeld het doorbreken van een (levens)patroon. Of als je een topprestatie moet leveren, zoals in sport of in je werk.

Merle van NWTD geeft ademtrainingen die jou leren hoe je optimaal gebruik kunt maken van je ademhaling als instrument. De basis hiervoor zijn oeroude ademtechnieken, gecombineerd met de wetenschap die we hebben van het lichaam.

NWTD leert je iets wat je overal en altijd kunt toepassen. En wat je zal helpen om meer uit het leven te halen. Just breathe!

Ademhaling als instrument

Wist je dat de ademhaling een enorm krachtig instrument is? Bovendien is het gratis en universeel! Iedereen kan het gebruiken. En het is breed inzetbaar. Heb je chronische stress of spanning? Angstgevoelens? Slaapproblemen? Presteer je niet optimaal? Moet je een topprestatie leveren? Wil je (blijvend) afvallen? Allerlei gebieden waarbij je de ademhaling kunt toepassen als gereedschap, altijd en overal.

Ademhaling kan ongemerkt heel bepalend zijn in je leven. En dat is iets waar Merle van NWTD je bij kan helpen! Vanuit haar passie, kennis uit diverse opleidingen én ervaring helpt ze jou om ademhaling te gebruiken als 'tool'.

Merle: “Ademhalen, onze eerste levensbehoefte is een onbewust systeem waar we bewust van kunnen worden. Velen van ons hebben nooit geleerd hoeveel invloed onze (onbewuste)ademhaling heeft op alles. En ook niet hoe een gezonde ademhaling je kan helpen in het dagelijks leven bij bijvoorbeeld, chronische stress, spanning, concentratie, piekeren, het leveren van een topprestatie. In je werk, op sociaal gebied, bij faalangst.. Ademhaling fascineert mij mateloos en ik coach jou graag hoe jij ademhaling op de juiste manier kunt gebruiken. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Start a new way today!"

Merle getraind door Stig Severinsen @ Breatheology

Merle is in januari 2017 getraind door levende legende Stig Severinsen www.breatheology.com viervoudig wereldkampioen freediven en wereldkampioen adem inhouden (22 minuten !!). Stig Severinsen is uitgeroepen tot 'The Ultimate Superhuman' door Discovery Channel en National Geographic. Nieuw geleerde ademtechnieken zijn toegevoegd aan alle trainingen van NWTD. We hebben ademtechnieken en breath holding getraind, teachings gehad van Stig, yoga en ontspanningswerk gedaan, twee keer per dag een duik waarin we breath holding op en in het water trainden.

NWTD benadert, net als Breatheology, het bewuste ademen vanuit de wetenschap en vanuit spiritualiteit en brengt het samen, op de werkvloer in het bedrijfsleven, in de (top)sport en als ondersteuning bij chronische stress, spanning, angststoornissen en traumaverwerking. We hebben dus veel gemeen.

Merle's levensloop

Als jong meisje ontdekte ik het plezier in zingen. Zingen gaf me toen al een gevoel van ontspanning, veiligheid en rust. Ik kon er helemaal mezelf in zijn en al mijn emoties in kwijt. Jaren later heb ik, naast het zingen in allerlei bandjes, radio werk, tekenfilms inspreken en zingen, een zangopleiding gedaan. Daar leerde, ontdekte en ontwikkelde ik het gebruik van technische ademhaling en het middenrif-gebied. In 2007 heb ik zelf de negatieve effecten van angst- en paniekaanvallen ervaren. In deze periode heb ik op verschillende gebieden hulp ontvangen om deze periode ook weer goed af te kunnen ronden. Ik voelde mij weer helemaal fit en gezond. De meest eenvoudige, doeltreffende, effectieve, prettige en veilige vorm voor mij was het werken met mijn ademhaling. Zelfstandig en onafhankelijk mijzelf kunnen helpen was en is een groot goed. Mijn fascinatie voor ademhaling werd steeds groter, ook de interesse in hoe ons fysieke en energetische systeem werkt. In de opleidingen, trainingen en cursussen die ik in de afgelopen jaren heb gevolgd, was (en is) de ademhaling steeds de rode draad, of tenminste zo heb ik het ervaren. In mijn werk nu staat de ademhaling dan ook centraal. Of het nu gaat om bewustwording in het algemeen of (faal)angst, stress, sporten& beter presteren, concentratie, energiebalans. Wat erg prettig is aan werken met de ademhaling is dat men direct kan ervaren wat het doet.  Uit het hoofd, 'zakken' naar je hart, ervaren en beleven. Dat is een manier die mij goed past. Eenvoudig en doeltreffend!