Mindful zwemmen

Mindful zwemmen

Bij mindful zwemmen met bewuste ademhalingstechnieken kunnen we verschillende gebieden benaderen. Bijvoorbeeld het totaal leren ontspannen van het lichaam. Op het droge maken we bij totale lichaamsontspanning gebruik van de zwaartekracht. In het water natuurlijk ook maar het vraagt meer concentratie, centreren van de lichaamsbalans en mentaal nog meer onverdeelde aandacht. Daarnaast ontwikkel je vertrouwen in 'loslaten', anders 'vasthouden' en is drijven op/in het water een perfecte manier om te leren 'niks te doen' voor de strebers onder ons en diegenen die moeilijk kunnen 'stoppen met doorgaan'.

Mindful zwemmen is enorm gezond voor ons vatenstelsel. We hebben meer dan 100.000 km aan bloedvaten in ons lichaam die zo langzamerhand wat lui zijn geworden door de bijna constante temperatuur van 20 gr in huis, in de auto enz. In ons onverwarmde ecologische zwembad kunnen we de bloedvaten (en spieren uiteraard) prikkelen/stimuleren en aan te werk zetten. Zegmaar koude training maar dan mild 😉 Super goed voor de bloedsomloop, het hart, immuunsysteem en de algehele gezondheid.

En dan hebben we nog mindful zwemmen om gedrag -en gedachten mechanismen/patronen te (h)erkennen en desgewenst te doorbreken. Denk aan wilskracht, strengheid (ook naar jezelf), grenzen bewaken en nog veel meer. Bij mindful zwemmen maak je contact met je lichaam, het water en al je zintuigen en moet je wel in het NU zijn.

Tarieven

Euro 50,- (excl. BTW) per consult 45 min. voor particulieren

Euro  100,- (excl. BTW) per consult 45 min. voor bedrijven

Euro 600,- (excl. BTW) per dagdeel voor ondernemingen

Maatwerktrajecten (individueel en groepen) in overleg

WordPress Theme built by Shufflehound.