Over NWTD

Merle

“Uit je hoofd, in je lijf, van denken naar ervaren en voelen. Dat is de belangrijkste weg bij ademtraining”, "Want daar vind je eigen-wijsheid." vertelt Merle. Met haar ervaring kun jij dit ook leren. De aanpak en ademtrainingen van NWTD zijn uniek en exclusief. Waarom zijn ze dat? Merle is:

  • Veelzijdig op gebied van kennis en benadering en zorgt voor een hoge kwaliteit!
  • De trainingen van Merle zijn recht in het hart en richten zich op persoonlijk niveau. Ze zijn altijd Raak!
  • Plezier staat voorop. Humor is een belangrijk element!
  • Merle’s aanpak is warm, zacht en toegankelijk

De trainingen en coaching trajecten hebben zich al talloze keren bewezen. En bovenal: je moet het ervaren!

NWTD

NWTD is New Way Today. Het staat symbool voor de start van iets nieuws. Bijvoorbeeld het doorbreken van een (levens)patroon. Of als je een topprestatie moet leveren, zoals in sport of in je werk.

Merle van NWTD geeft ademtrainingen die jou leren hoe je optimaal gebruik kunt maken van je ademhaling als instrument. De basis hiervoor zijn oeroude ademtechnieken, gecombineerd met de wetenschap die we hebben van het lichaam.

NWTD leert je iets wat je overal en altijd kunt toepassen. En wat je zal helpen om meer uit het leven te halen. Just breathe!

Ademhaling als instrument

Wist je dat de ademhaling een enorm krachtig instrument is? Bovendien is het gratis en universeel! Iedereen kan het gebruiken. En het is breed inzetbaar. Heb je last van chronische stress of spanning? Angstgevoelens? Slaapproblemen? Presteer je niet optimaal? Moet je een topprestatie leveren? Wil je (blijvend) afvallen? Allerlei gebieden waarbij je de ademhaling kunt toepassen als gereedschap, altijd en overal.

Ademhaling kan ongemerkt heel bepalend zijn in je leven. En dat is iets waar Merle van NWTD je bij kan helpen! Vanuit haar passie, kennis uit diverse opleidingen én ervaring helpt ze jou om ademhaling te gebruiken als 'tool'.

Merle: “Ademhalen, onze eerste levensbehoefte is een onbewust systeem waar we bewust van kunnen worden. Velen van ons hebben nooit geleerd hoeveel invloed onze (onbewuste)ademhaling heeft op alles. En ook niet hoe een gezonde ademhaling je kan helpen in het dagelijks leven bij bijvoorbeeld, chronische stress, spanning, concentratie, piekeren, het leveren van een topprestatie. In je werk, op sociaal gebied, bij (faal)angst.. Ademhaling fascineert mij mateloos en ik coach jou graag hoe jij ademhaling op de juiste manier kunt gebruiken. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Start a new way today!"

Merle getraind door Stig Severinsen @ Breatheology

Merle is getraind door de beste ademtrainer van de wereld. Levende legende Stig Severinsen www.breatheology.com viervoudig wereldkampioen freediven en wereldkampioen adem inhouden (22 minuten !!). Stig Severinsen is uitgeroepen tot 'The Ultimate Superhuman' door Discovery Channel en National Geographic. Nieuw geleerde ademtechnieken zijn toegevoegd aan alle trainingen van NWTD. We hebben ademtechnieken en breath holding getraind, teachings gehad van Stig, yoga en ontspanningswerk gedaan, twee keer per dag een duik waarin we breath holding op en in het water trainden.

NWTD benadert, net als Breatheology, het bewuste ademen vanuit de wetenschap en vanuit spiritualiteit en brengt het samen, op de werkvloer in het bedrijfsleven, in de (top)sport en als ondersteuning bij chronische stress, spanning, angststoornissen en traumaverwerking. We hebben dus veel gemeen.

Merle's levensloop

Ademhaling is de rode draad in mijn leven. Als jong meisje ontdekte ik het plezier in zingen. Het gaf me een gevoel van rust en ontspanning. Jaren later heb ik in verschillende zangopleidingen het gebruik van technische ademhaling geleerd en verder ontwikkeld. Met name het trainen van de longcapaciteit en het middenrif-gebied waren een openbaringvoor me. In 2007 heb ik zelf de negatieve effecten van angst- en paniekaanvallen ervaren. Op verschillende gebieden heb ik toen hulp ontvangen om deze periode ook weer goed af te kunnen ronden. De meest eenvoudige, doeltreffende, effectieve, prettige en veilige vorm voor mij was het werken met mijn ademhaling. In de jaren die daar op volgden heb ik verschillende opleidingen gedaan op het gebied van hormoonbalans, energetische therapie, mindfulness en darmvitaliteit. Op het gebied van ademhaling ben ik onder andere getraind door 4-voudig wereldkampioen freediven en wereldkampioen breath holding (22 minuten!) Stig Severensen. Een levende legende die is uitgeroepen door Discovery Channel tot Super Human being. Hij heeft mij geleerd hoe ik mijn ontwikkelde ademtrainingen nog beter kan in zetten bij topsporters. Vanuit al deze ervaringen en de vraag uit mijn klantenkring naar verbreding van de trainingen en verdiepende coaching, is New Way Today (NWTD) ontstaan. Met NWTD verzorg ik ademtrainingen @home, @school, @work en @sport. Eenvoudige, doeltreffende en effectieve ademtrainingen op het gebied van Ontspanning, Stress -en Angstreductie, Kracht, Conditie en Herstel. Iedereen ervaart direct resultaat op zijn/haar eigen manier, en er ontstaat een nieuwe weg.

Screen Shot 2017-10-27 at 17.31.50

Het werkatelier

Het werkatelier van NewWayToday ligt net buiten Diepenveen (Olst) en is een serene stille plek tussen het groen waar je tot rust komt en tot jezelf kunt komen. Het werkatelier straalt een warme, persoonlijke sfeer uit en is daardoor uitermate geschikt voor individuele sessies. Met kleine groepjes kan er ook prima getraind worden. Echter voor grotere groepen komt NWTD met plezier op locatie. Vanaf 2019 hebben we onze diensten uitgebreid met technische ademhaling in ons onverwarmde ecologische zwembad direct naast het atelier met een aparte ruimte om warm (of koud) te douchen.

WordPress Theme built by Shufflehound.