Ademvrij @ Work ™

Hoe is jouw ademhaling als je aan het werk bent?

Adem jij relaxed als je achter je laptop zit? Als je in gesprek bent? Of van A naar B loopt? Adem jij door je neus of door je mond? De meeste van ons hebben een ademhaling alsof we aan het hardlopen zijn! Een ongezond adempatroon heeft enorm veel invloed op ons stress -en energieniveau. Gezond ademen is van onschatbare waarde en beïnvloedt onze lichamelijke gezondheid en hoe we ons voelen, denken en gedragen. Wanneer je je hier bewust van wordt, kun je door training je adempatroon veranderen, ombuigen om zo vanuit ontspanning te werken, sneller te herstellen van stress en energie te sparen. Werken, creëren, manifesteren, delen en verbinden vanuit ontspanning is gezond werken. Leren ontspannen door beter adem te halen om relaxter en beter te functioneren.

Als je druk bent of je voelt ‘druk’ om wat voor reden dan ook, sluipt een verkeerde ademhaling er al snel in wat ten koste gaat van je vitaliteit,  gezondheid en prestaties. Andersom helpt een goede ademhaling je om je juist goed en vitaler te voelen.

Voor wie?
Voor organisaties, afdelingen, teams en medewerkers in het bijzonder die gezonder (geestelijk en lichamelijk), vitaler, met meer positiviteit, plezier en ontspanning en vanuit eigen verantwoordelijkheid en eigen wijsheid willen werken.

Werkwijze
Met de training Ademen@work™ leer je met eenvoudige praktische ademtechnieken om meer rust te vinden (helpend bij slaapproblemen, stress, piekeren, angst en depressie). Ze reduceren direct fysieke stress (klachten) en ondersteunen het immuunsysteem. In deze training doe je waardevolle inzichten op en leer je concrete tools/technieken die direct toepasbaar zijn met direct positief effect. De ademhaling is de basis waarmee als ‘gereedschap’ gewerkt wordt.

Gedurende de training komen de volgende modules aan bod:
(1) Stoppen met doorgaan.
Kennismaking met bewuste en onbewuste ademhaling en ‘adempauze’ op het werk.
(2) Onverdeelde aandacht.
Hoe zet je je ademhaling in tijdens communicatie, interactieve oefeningen met luisteren en spreken. Gedachtenpatronen en gedragsmechanismen herkennen en indien gewenst leren doorbreken.
(3) Ademhaling en gezondheid.
Ademtechnieken die afvalstoffen afvoeren, het lichaam zuiveren en het immuunsysteem ondersteunen.
(4) Tot hier en nu verder.
Evaluatie en herhaling en verankering van de technieken.

Aanvullend op deze training is individuele ondersteuning mogelijk.

Duur
Vier modules van ca 1,5 uur telkens met een tussenpoze van een week. In deze tussenpoze pas je het geleerde in de vorm van korte thuiswerkopdrachten toe.

Tarieven

Individuele coaching 100,- (excl. BTW) per uur voor kleine bedrijven

Individuele coaching 150,- (excl. BTW) per uur voor ondernemingen

Maatwerk trainingstrajecten voor kleine bedrijven en ondernemingen (individueel en groepen) in overleg

Reis- en verblijfskosten worden apart berekend

WordPress Theme built by Shufflehound.