Bij mindful zwemmen kunnen we verschillende gebieden benaderen. Bijvoorbeeld het totaal leren ontspannen van het lichaam. Op het droge maken we bij totale lichaamsontspanning gebruik van de zwaartekracht. In het water natuurlijk ook maar het vraagt meer concentratie, centreren van de lichaamsbalans en mentaal nog meer focus. Daarnaast ontwikkel je vertrouwen in ‘loslaten’, anders ‘vasthouden’ en is drijven op/in het water een perfecte manier om te leren ‘niks te doen’ voor de strebers onder ons en diegenen die moeilijk kunnen ‘stoppen met doorgaan’.

Mindful zwemmen is enorm gezond voor ons vatenstelsel. We hebben meer dan 100.000 km aan bloedvaten in ons lichaam die zo langzamerhand wat lui zijn geworden door de bijna constante temp. van 20 gr in huis, in de auto enz. In ons onverwarmde ecologische zwembad kunnen we de vaten stimuleren en aan t werk zetten. Zegmaar koude training maar dan mild;) Super goed voor de bloedsomloop, het hart, immuunsysteem en de algehele gezondheid.

En dan hebben we nog mindful zwemmen om gedrag en gedachten mechanismen/patronen te (h)erkennen en desgewenst te doorbreken. Denk aan wilskracht, strengheid naar jezelf, grenzen bewaken en nog veel meer. Maar ook juist doelen stellen. Bij mindful zwemmen maak je contact met je lichaam, het water en al je zintuigen.