De uitdrukking ‘practice what you preach‘ brengt mij bij de drie kernwoorden van de trainingen en methode van NewWayToday namelijk; Aandacht, Discipline en Geduld. Het vraagt aandacht om even te stoppen met doorgaan en in een volgend moment te stappen of een nieuwe dag te beginnen met een ademhalingsoefening. Het vraagt discipline het èlke dag weer te ‘doen’ om zo het lichaamsgeheugen te trainen en te onderhouden. Ik praat er over, lees, erover, denk er veel over na, volg opleidingen erover, coach cliënten, leg het uit, zie bij een ander waar het optimaler of anders kan. Maar het zelf ervaren, onderhouden en verder ontwikkelen is een must om goede coaching te kunnen geven. Hoe voelt het fysiek als ik verschillende technieken zelf doe? Wat merk ik wanneer ik het regelmatig doe? Wat merk ik als ik het even heb laten versloffen? Geduld heb ik soms nodig om de stilte te vinden om echt daadwerkelijk uit het denken te gaan. Voordat ik een ademtechniek doe word ik eerst stil. Even niks, alleen maar ademen en ‘zijn’. Just breathe @ NWTD